Moederdag

Moederdag

Het is vandaag weer Moederdag. De perfecte dag om alle moeders nog eens extra in het zonnetje te zetten, want deze dag draait om alle moederfiguren in ons leven. Moederdag is het perfecte moment om jouw moeder lekker te verwennen met een mooi moederdag cadeau. Ben je nog op zoek naar een persoonlijk Moederdag cadeau voor jouw allerliefste moeder? Voor een betekenisvol cadeau ben je bij Néhlia aan het juiste adres! Maar wat nog leuker is, is dat je in deze blog kunt lezen hoe moeder dag is ontstaan.

happy mothers day

 

 

 

 

 

 

 

Het ontstaan van Moederdag
De oorsprong van Moederdag gaat terug tot de oudheid. De oude Grieken en Egyptenaren eerden hun moeders tijdens religieuze feestdagen. Rhea, de moeder van alle goden stond tijdens deze religieuze feestdagen centraal. Een aantal eeuwen later werd ook in de katholieke kerk feest gevierd ter ere van Maria, de moeder van Jezus.

In de Verenigde Staten werd Moederdag in 1907 voor het eerst gevierd door Anna Marie Jarvis, als een eerbetoon aan haar overleden moeder. De moeder van Anna Marie Jarvis had de Mother’s Day Work Club opgericht. Deze stichting bracht eten, drinken en medicijnen naar moeders die het nodig hadden. Anna Marie Jarvis wilde graag een dag creëren waarop het moederschap in het algemeen gevierd kon worden. Ze begon een campagne voor een nationale feestdag ter ere van alle moeders. In 1912 erkende West Virginia als eerste Amerikaanse staat Moederdag als officiële feestdag. In 1914 ondertekende de Amerikaanse president Thomas Woodrow Wilson een verklaring waardoor vanaf dat moment elke tweede zondag van mei in alle staten van de Verenigde Staten Moederdag werd gevierd. Het vieren van Moederdag verspreidde zich daarna over de hele wereld als een manier om moeders en hun toewijding te eren.

In Nederland wordt Moederdag sinds 1925 gevierd. Het Rode Kruis kwam met het initiatief om geld in te zamelen voor de gezondheidszorg van moeders en kinderen. Sindsdien is Moederdag een jaarlijks terugkerende gebeurtenis in veel landen over de hele wereld. Het wordt gevierd op verschillende data, afhankelijk van de plaats, maar meestal rond de tweede zondag van mei. 

Moederdag cadautjes geven


Waarom vieren we Moederdag?

Moederdag is een dag om stil te staan bij de belangrijke rol die moederfiguren in 
ons leven innemen. Moeders zijn er meestal voor ons vanaf het begin, van onze geboorte tot onze volwassenheid. Ze zorgen voor ons, geven ons liefde en steun. Ook helpen ze ons om te groeien en ons te ontwikkelen. Moederdag is een dag om onze moeders te bedanken voor alles wat ze voor ons hebben gedaan en om hen te laten weten hoeveel we van hen houden. 

Waarom zijn sieraden het perfecte Moederdagcadeau?
Moederdag staat in het teken van het verwennen van onze moeders. Geef jouw moeder een lekker ontbijt op bed, leuke cadeautjes of plan een leuk dagje samen weg. Sieraden zijn een veelvuldig gegeven cadeau tijdens Moederdag. Sieraden zijn niet alleen mooi om te zien, maar hebben doordat het als cadeau wordt gegeven vaak ook een emotionele waarde. Een sieraad kan een herinnering zijn aan een speciaal moment of een persoon. Het kan ook een symbolische betekenis hebben, zoals sieraden met de geboortesteen van jou en jouw moeder. Een geboortesteen is een unieke edelsteen met elk een eigen speciale betekenis. Elke maand heeft een eigen bijzondere geboortesteen. Er wordt gezegd dat geboortestenen geluk brengen als je de edelsteen van je geboortemaand draagt ​​of als je de edelsteen draagt ​​van iemand van wie je houdt. Zo kan het ook leuk zijn om jouw geboortesteen te geven aan jouw moeder.

Hoe persoonlijk en speciaal is het om een sieraad met jouw initialen erop te geven? Zo draagt jouw moeder jou altijd dicht bij haar. Bij Néhlia hebben een unieke collectie aan graveerbare sieraden. Ook een mooi cadeau is een sieraad met een hartje. Een hartje staat allemaal voor de liefde. Het is een ultiem liefdes geschenk voor jouw lieve mama. In jouw leven maak je veel bijzondere en betekenisvolle momenten mee samen met jouw moeder.  Momenten die je koestert of graag in herinnering wilt houden. Met de Néhlia herinneringssieraden kunnen deze momenten tastbaar worden gemaakt in de vorm van een sieraad en zo dichtbij gedragen worden. Dat kan door bijvoorbeeld bijzondere steentjes, haar of zand van een betekenisvolle plek in de herinneringssieraden te laten verwerken. Dit maakt ieder sieraad uniek en het vertelt zijn eigen verhaal.

Kortom, sieraden zijn een symbolisch geschenk. Ze dragen een eeuwigdurende herinnering aan de liefde die we voor onze moeders voelen. 

Cadeautips voor Moederdag
           Parelarmband                Goudsteen oorbellen                Ketting                    Ring

Néhlia herinneringsarmbandje met een natuurlijke witte en roze parel om de pols
golfplaten gebeoortesteen oorbellen met goudsteen zilver
Herinneringsring met moedermelk in groen kleurpigment
Terug naar blog

Reactie plaatsen