Materiaal en onderhoud

Zilver
De mens is al eeuwenlang onder de indruk van zilver. Zilver staat bekend om zijn desinfecterende werking, heeft een lange levensduur, draagt prettig en roest niet. Daarnaast zou je zilveren sieraden als een soort van investering kunnen zien, omdat ze hun waarde niet verliezen. 

De sieraden bij Néhlia worden van 925 Sterling Silver gemaakt. Sterling Silver is de benaming voor de beste kwaliteit zilver waarvan sieraden gemaakt kunnen worden.

Onderhoud 
Zilveren sieraden kunnen op een gegeven moment verkleuren. De sieraden kunnen een bruine of zwarte kleur krijgen. Ook zouden er door het dragen kleine krasjes en butsjes op het sieraad kunnen ontstaan. Dat kan verholpen worden door de sieraden af en toe op te poetsen. Néhlia’s zilveren sieraden kunnen op de volgende manier mooi en schoon worden gehouden:

  • Zilveren sieraden blijven mooi door ze af en toe voorzichtig in een sopje van bijvoorbeeld zachte groene zeep of afwasmiddel te leggen en ze schoon te borstelen. Gebruik hiervoor een zachte tandenborstel. Spoel de sieraden daarna af met lauw water en droog ze voorzichtig met een wollen doek. Zilver knapt ook op van een sopje van water met citroensap.
  • Berg de Nehlia sieraden als ze voor langere tijd niet worden gedragen met zorg op. Wikkel ze in een zachte doek of leg ze in een doosje zodat ze niet met andere sieraden in aanraking komen en zo krassen en beschadigen te voorkomen.