Hoe kies je de juiste edelsteen?

Hoe kies je de juiste edelsteen?

Er zijn vele soorten edelstenen, maar hoe kies je de perfecte edelsteen? Het is dan handig om voor jezelf duidelijk te hebben wat je met de steen wilt bereiken. Wil je meer zelfvertrouwen krijgen of juist meer aarden? Ook kan natuurlijk het uiterlijk van de steen invloed hebben op jouw keuze. Welke speciale werking heeft de steen die jij zo mooi vindt en past dat bij jou? Als je het nog steeds lastig vindt om te kiezen, ga dan voor een edelsteen die past bij je sterrenbeeld of voor de edelsteen die past bij jouw geboortemaand.
Close up from gemstone

Edelstenen en Sterrenbeelden 
De combinatie van edelstenen met sterrenbeelden kunnen positieve eigenschappen versterken en mindere eigenschappen verzwakken. Hieronder zie je de edelstenen die passen bij jouw sterrenbeeld:
Overzicht sterrenbeelden en bijbehorende edelstenen

Geboortesteen
Iedere maand heeft een eigen unieke geboortesteen met een eigen betekenis. Ben je benieuwd welke steen bij jouw geboortemaand hoort? Hieronder zie je welke steen of stenen bij welke maand hoort. 

Januari (rood): 
Dieprode Granaat hoort bij de maand januari. Een goede start van het nieuwe jaar met deze geboortesteen, want het geeft jou kracht, doorzettingsvermogen, energie en zelfvertrouwen. 

Februari (paars):
Bij februari horen de geboortestenen Amethist en Zwarte Onyx. Deze stenen geven jou rust en het heeft een beschermende werking. Ook reinigt de steen je van alle negatieve gedachtes in deze koude wintermaand. 

Maart (groen):
Ben je in maart geboren dan is de harmonieuze Aquamarijn jouw geboortesteen. De steen is verbonden met de zee en daarom behoort deze steen aan een zeemeermin in haar zoektocht naar de liefde. Hierdoor vergroot deze geboortesteen het geluk binnen het huwelijk.  

April (wit):
Aan de maand april is de geboortesteen Topaas verbonden. Deze steen kan emoties in balans brengen en kalmeren bij boosheid, stress en zorgen.  Ook geeft de steen moed en energie. 

Mei (groen):
Bij de maand mei hoort de geboortesteen Agaat. De steen kan een beschermende, stabiliserende en aardende werkingen hebben. De energie van agaat is rustig en zacht.  

Juni (wit):
Juni is met de mooie witte Parel en de Maansteen een hele sprankelende maand. De zachte en zuiverende energie van de parel kan verlichting, liefde en geluk brengen. Door het dragen van parel kunnen de eigenschappen als wijsheid, eerlijkheid, integriteit en acceptatie (van jezelf en anderen) gestimuleerd worden. De maansteen kan spirituele bescherming bieden en spirituele gaven stimuleren. 

Juli (rood):
De geboortesteen rode Robijn van juli heeft een beschermende werking en staat voor moed, passie en energie. Deze krachtige geboortesteen staat echt symbool voor vriendschap en enthousiasme. 

Augustus (lichtgroen):
Groene Onyx van augustus geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen. Onyx kan helpend zijn voor mensen die snel beïnvloed of afgeleid worden, doordat de steen helpt bij analytisch denken, concentratie en logica. 

September (donkerblauw):
De geboortestenen van september zijn Saffier en Lapis Lazuli. Ze dragen veel rust met zich mee. Saffier staat voor loyaliteit, geloof en wijsheid. Lapis lazuli is een hele spirituele steen. De steen helpt bij het bevorderen van spirituele kracht en vaardigheden. Ook helpt de steen jezelf te zijn. 

Oktober (roze/wit):
In de maand oktober helpt activerende steen Opaal om je op te vrolijken. De roze opaal maakt je levenslustig, spontaan en creatief. Ook kan de steen zelfexpressie, interesse in kunst en waardering voor mooie dingen stimuleren. 

November (geel):
In de natte novembermaand kan je waarschijnlijk wel wat zon gebruiken hier helpt de zonnige geboortesteen Citrien je wel bij.  Deze zongele steen geeft je energie en moed. Het vermindert ook neerslachtigheid en destructief gedrag. Als je doelen wilt stellen en deze echt wilt waarmaken is de citrien een goede steen om te dragen. 

December (blauw):
Topaas en Turkoois van de maand december helpt je dromen te verwezenlijken. Deze blauwe stenen staan voor geluk, voorspoed en evenwicht.  Daarnaast kan het emoties in balans brengen en kalmeren bij boosheid, stress en zorgen. Mooie geboortestenen om het jaar mee af te sluiten. 

Néhlia’s Herinneringssieraden heeft je op weg geholpen met het vinden van de juiste edelsteen voor jou op basis van jouw geboortemaand en sterrenbeeld. Nu kan je zelf aan de slag met het kiezen van de juiste edelsteen voor jou en laat je verrassen door alle verschillende soorten edelstenen.

Edelstenen overzicht
Terug naar blog

Reactie plaatsen