Geboortesteen juni - de parel

Geboortesteen juni - de parel

Blog geboortesteen juni - de parel

De geboortesteen van de maand juni is de prachtige parel. Heb jij je ooit afgevraagd welke speciale edelsteen jouw geboortemaand vertegenwoordigt? Néhlia's herinneringssieraden vertelt je in deze blogposts meer over de verschillende geboortestenen.

Wat is een geboortesteen?
Een geboortesteen is een edelsteen die is toegewezen aan een bepaalde maand van het jaar. Aan elke geboortemaand zijn één of meerdere bijzondere geboortesteen gekoppeld. Waarvan wordt aangenomen dat deze geboortesteen een unieke betekenis en eigenschappen heeft, de drager geluk brengt en beschermd.

Oorsprong van de geboortesteen van juni
Geboortestenen zijn een traditie die teruggaan tot de oudheid en maken deel uit van de menselijke culturen. Verschillende beschavingen hebben hun eigen interpretaties en betekenissen aan deze stenen toegekend. De parel is de geboortesteen van juni. De oorsprong van de parel gaat terug tot de oude Grieken en Romeinen, die geloofden dat parels werden gevormd uit de tranen van goden en godinnen. Parels worden al eeuwenlang als versiering gebruikt en werden zelfs zo gewaardeerd dat ze in oude beschavingen vaak als betaalmiddel werden gebruikt.

Hedendaags worden parels nog steeds gekoesterd vanwege hun glanzende schoonheid en zeldzaamheid. 

Twee chique parels - blog geboortesteen juni


De betekenis van de parel
Van de zeldzame parel wordt aangenomen dat ze wijsheid, zuiverheid en onschuld symboliseren. Er wordt ook gezegd dat de parel innerlijke rust, balans en geluk bevorderen, waardoor de drager zich kalm en sereen voelt. De parel is het perfecte cadeau voor een nieuw begin, zoals een diploma-uitreiking of een bruiloft. 

Kortom, de geboortesteen van juni, de parel, is een stralende en mooie geboortesteen met een rijke geschiedenis en culturele betekenis. Of je nu in juni bent geboren of gewoon de schoonheid van parels bewondert, deze prachtige edelsteen zal zeker een vleugje elegantie en gratie in je leven brengen. Omarm dus de charme en magie van de geboortesteen van juni en laat de schoonheid van de parel schitteren in je leven.

Parel oorbellen met Swarovski -geboortesteen  juni  ketting met twee parels - geboortesteen juni   

Oorbellen met parels    Ketting met parels                Armbandje met parel Terug naar blog

Reactie plaatsen