Néhlia’s Herinneringssieraden - Blog over de Smaragd

Geboortesteen Mei - Smaragd

Néhlia’s Herinneringssieraden - blog over de geboortesteen van Mei de Smaragd

Mei is de maand waarin de natuur weer tot leven komt na een koude winter. Wat is een betere manier om deze prachtige maand te eren dan met de geboortesteen van mei, de smaragd! De smaragd is de schittering van de natuur. In deze blog gaat Néhlia’s herinneringssieraden dieper in op de geboortesteen van mei en wat de betekenis is.

Wat is een geboortesteen?
Geboortestenen zijn unieke edelstenen met ieder een eigen speciale betekenis en werking. Aan iedere maand zijn er één of meerdere edelstenen gekoppeld, vandaar ook de naam ‘geboortesteen’. Geboortestenen worden vaak cadeau gegeven aan mensen die in die maand geboren zijn, als een symbolische manier om hun geboortemaand te vieren.

Néhlia’s Herinneringssieraden - blog over de edelsteen SmaragdOorsprong van de geboortesteen Smaragd 
De geboortesteen van mei, de smaragd, is een van de oudst bekende edelstenen in de geschiedenis. De oorsprong van deze groene steen gaat terug tot de oude Egyptische beschaving, waar de smaragd als symbool voor groen en het eeuwige leven werd beschouwd. In de loop der eeuwen werd de smaragd ook geliefd bij de Romeinen en de Inca's, die de edelsteen gebruikten in hun sieraden en beelden.

De betekenis van de smaragd
De smaragd wordt geassocieerd met de kleur groen, de natuur en vruchtbaarheid. De heldere en levendige kleur van de smaragd wordt vaak geassocieerd met de kleur van het gras en de bladeren. Dit maakt de steen een perfecte keuze als geboortesteen voor de maand mei.

In de traditionele edelsteenmagie wordt de smaragd beschouwd als een steen van wijsheid, helderheid en kalmte. Ook wordt edelsteen gezien als een steen voor vriendschap, liefde en trouw. De smaragd wordt beschouwd als een krachtige steen voor heling, waar het kan helpen om emotionele problemen te verminderen en mentale helderheid te verkrijgen. De heldergroene steen wordt vaak gelinkt aan de godin Venus.  Zij is de Romeinse godin van de liefde en schoonheid. 

Zoals je hebt gelezen is de smaragd een prachtige en betekenisvolle steen. Het cadeau geven van een sieraad met smaragd is een onvergetelijke manier om de geboortemaand van iemand te vieren. Of je nu in de maand mei bent geboren of gewoon een prachtige steen wilt dragen, de smaragd is een geweldige keuze!Terug naar blog

Reactie plaatsen