Ringmaat opmeten

Hoe meet ik mijn ringmaat op?
Het bepalen van de juiste ringmaat is erg belangrijk. Doordat er verschillende ringmaat aanduidingen worden gebruikt om een ringmaat aan te geven, kan het soms wat verwarrend zijn om de juiste ringmaat te bepalen. Bij Néhlia's herinneringssieraden hanteren wij doorgaans de omtrek van de binnenkant van de ring (omtrek vinger in mm).

Omtrek vinger opmeten Néhlia herinneringssieraden
Er zijn verschillende manieren om je ringmaat op te meten. Hieronder zullen 2 manieren worden beschreven.

Manier 1: Gebruik een bestaande ring
Heb je een ring die je goed past, dan is het handig om deze ring te gebruiken om jouw ringmaat op te meten. Leg de binnenzijde van de passende ring op een liniaal (zorg dat de linker binnenzijde op 0 cm wordt gelegd) en lees het aantal mm aan de rechterkant van de binnenzijde van de ring af. Dit is de binnen diameter ringmaat. In de tabel kun je nu jouw ringmaat aflezen.
Diameter ring Néhlia


Manier 2: gebruik een touwtje/lintje en een liniaal:
Als je geen passende ring hebt, dan kun je je ringmaat doormiddel van een touwtje/lintje en een liniaal meten. Wikkel een touwtje of een lintje om de vinger waaraan je de ring wilt gaan dragen. Knip het touwtje of het lintje af waar ze elkaar kruisen of zet op dat punt een streepje. Meet daarna het stukje touw of lint op met een liniaal. De lengte van het touwtje of lintje is de omtrek ringmaat. Nu je je omtrek ringmaat weet, kun je in de tabel je diameter ringmaat opzoeken!

Tips:
1. Iedere vinger is anders en de ringmaten van je vingers kunnen verschillen. Meet daarom altijd de ringmaat van de vinger waaraan je de ring wilt gaan dragen.

2. Probeer je ringmaat niet op te meten wanneer jouw handen koud zijn of juist heel warm. Je vingers kunnen door de warmte uitzetten.

3. Het is belangrijk om met de dikte van de ring rekening te houden. Hoe dikker de ring, hoe strakker de ring om je vinger gaat zitten. Neem bij een hele dikke ring een halve maat groter en bij een hele dunne ring een halve maat kleiner.

4. Neem voor de zekerheid altijd een grotere maat als je tussen twee maten twijfelt.