Happy Father's Day

Vaderdag

Vaderdag blog - Néhlia's herinneringssieraden

 

Vaderdag: dè dag om jouw vader te laten weten hoeveel hij voor je betekent. Ben je benieuwd hoe vaderdag is ontstaan en waarom we het eigenlijk vieren? Lees dan snel verder!

Hoe is vaderdag ontstaan?
Vaderdag stamt uit het begin van de zestiende eeuw. Deze dag heette toen alleen nog niet vaderdag. Begin zestiende eeuw werd er in Spanje en Portugal op 19 maart Sint Jozef herdacht. Sint Jozef wordt als de ‘aardse’ vader van Jezus gezien. De traditie werd door de Spaanse en Portugese ontdekkingsreizigers  naar Amerika overgebracht. De eerste echte vaderdag zoals wij deze kennen werd op 19 juni 1910  in Washington State gevierd. Dit wet was een initiatief van gewone burgers en werd enige tijd later landelijk ingevoerd. In 1972 verklaarde de Amerikaanse president Richard Nixon vaderdag tot nationale feestdag. In Nederland werd Vaderdag pas in de jaren 60 voor het eerst gevierd. 

Vader met kind- vaderdag blog
Waarom vieren we Vaderdag?

Vandaag de dag vieren we Vaderdag om onze vaders te eren en te bedanken voor alles wat ze voor ons doen. Onze vaders zijn onze rolmodellen, onze beschermers en onze steun en toeverlaat. Ze hebben ons opgevoed en ons geleerd wat belangrijk is in het leven. We vieren Vaderdag om hen te laten weten hoeveel we van hen houden en hoeveel ze voor ons betekenen. 

- A father is someone you look up to no matter how tall you growWaarom zijn sieraden zo belangrijk als Vaderdagcadeau?
Vaderdag is dè dag om alle vaders in het zonnetje te zetten. Geef daarom jouw leuke papa een lekker ontbijt op bed of plan een leuk uitje samen. Ook  sieraden kunnen een mooi en speciaal cadeau zijn om op deze bijzondere dag aan jouw vader te geven. Sieraden zijn een prachtig cadeau, omdat het blijvende herinneringen kunnen zijn aan een speciale momenten. Het sieraad kan door jouw vader gedragen worden als een constante herinnering aan de band die hij met jou en/of jouw broer(s) en zus(sen) heeft.  

Hoe uniek is het om een sieraad met jouw initialen erop aan jouw vader te geven? Zo draagt je vader je altijd dicht bij hem. Of personaliseer een sieraad door er een naam of een vingerafdruk op te laten graveren!  Bij Néhlia hebben we een speciale collectie aan graveerbare sieraden. Samen met je vader maak je veel bijzondere en betekenisvolle momenten mee. Momenten die je koestert of graag in herinnering wilt houden. De Néhlia Herinneringssieraden kunnen deze momenten tastbaar maken  in de vorm van een sieraad. Dat kan door bijvoorbeeld bijzondere steentjes, haar of zand van een betekenisvolle plek in de sieraden te laten verwerken. 

Kortom, vandaag is dé dag om onze vaders extra aandacht te geven en te laten zien hoeveel we van hen houden. Sieraden zijn een prachtig cadeau voor Vaderdag.  Ze dragen een eeuwigdurende herinnering aan de liefde die we voor onze vaders voelen.


  

 Graveerbare leren armband            Graveerbare leren armband            Graveerbare leren armband

Terug naar blog

Reactie plaatsen