Geboortesteen april - Diamant

Geboortesteen april - Diamant

Blog over de Diamant


Geboortestenen
zijn unieke edelstenen met ieder een eigen speciale betekenis. Elke maand heeft een eigen bijzondere geboortesteen. Er wordt gezegd dat geboortestenen geluk brengen als je de edelsteen van je geboortemaand draagt ​​of als je de edelsteen draagt ​​van iemand van wie je houdt.

Diament - Blog


De geboortesteen van april

April is een prachtige maand, vol met beginnende bloeiende bloemen, warmer wordende zonnestralen en de geur van de begin van de lente. Bij deze maand hoort ook een bijzondere geboortesteen, namelijk: de Diamant. In deze blog vertelt Nehlia’s Herinneringssieraden meer over de geboortesteen van april. 
Oorsprong van de geboortesteen van april
De diamant is een van de bekendste (geboorte)stenen
. In de oude Japanse mythologie werd er vanuit gegaan dat het heldere kristal ontstaan was door de adem van een witte draak. De edelsteen stond voor perfectie. Daarnaast geloofde men ook dat het de geest met het goddelijke verbond, kracht en helderheid schonk aan individuen en genezing bevorderde. De oude Indiase beschavingen beschouwden de schitterende diamant als symbool voor onsterfelijkheid en eeuwige liefde. In de loop der eeuwen werd de diamant ook geliefd bij koningen en keizers, die hem gebruikten in hun sieraden en kronen. De sprankelende steen wordt gewonnen uit kimberliet, een soort gesteente dat zich voornamelijk bevindt in landen zoals Zuid-Afrika, Rusland, Botswana en Canada. Diamanten zijn relatief zeldzaam in de natuur, waardoor ze vaak als waardevol worden beschouwd.

Blog over de diamant

De betekenis van de diamant
De naam van de diamant is afgeleid van het Griekse 'Adamas'. Adamas betekent onoverwinnelijk of ontembaar. De diamant wordt vaak geassocieerd met liefde, trouw en eeuwige verbintenis. Dit komt mede doordat de diamant de hardste steen is die in de natuur voorkomt. De steen symboliseert vastheid en onveranderlijkheid. De heldere en schitterende kleur van de diamant wordt ook vaak geassocieerd met de stralendheid van de zon. 

In de traditionele edelsteenmagie wordt de heldere diamant beschouwd als een steen van kracht, bescherming en helderheid. Daarnaast staat de edelsteen bekend om zijn positieve en krachtige helende eigenschappen. Het wordt een meester-genezer genoemd. Ook wordt hij gezien als een steen voor zelfvertrouwen, zelfexpressie en succes.

De diamant is een prachtige en waardevolle steen. Het cadeau van een diamanten sieraad is een onvergetelijke manier om de geboortemaand van iemand te vieren.

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen