Blog over Amethist

Geboortesteen februari - Amethist

Geboortesteen februari - Amethist

Wat is een geboortesteen? 
Geboortestenen zijn al sinds de oudheid een bekend begrip. 
Geboortestenen zijn unieke edelstenen met ieder een eigen speciale werking en betekenis. Elke maand kent een of meerdere edelstenen. Daarnaast zijn er ook edelstenen die in verbinding staan met de verschillende sterrenbeelden. Er wordt gezegd dat als je de edelsteen van jouw geboortemaand,  sterrenbeeld of van iemand van wie je houdt dichtbij je draagt dit een positieve werking kan hebben. De geboortesteen kan dan bij de drager als een soort talisman of amulet werken. Bij de maand februari hoort de geboortsteen Amethist. Néhlia's herinneringssieraden vertelt in deze blog meer over deze bijzondere geboortesteen!

Amethist - geboortesteen van de maand februari


Oorsprong van de geboortesteen februari 
Bij de maand februari hoort dus de edelsteen amethist. Het is een paarsblauwe edelsteen die verscilt van intens diep donker paars tot licht violet met een bijzondere schittering. Deze paarse kleur heeft de steen te danken aan een combinatie van sporen ijzer, aluminium en van natuurlijke of kunstmatige irradiatie. De edelsteen wordt in verschillende delen van de wereld, zoals: Brazilië, Rusland, Uruguay, en Zambia gewonnen. Amethist komt voornamelijk voor in geode-vormige holtes. Deze geboortesteen komt van het Griekse woord Amethystos, dat 'niet dronken zijn' betekent. De amethist werd toen beschouwd als een amulet tegen dronkenschap.

Geboortesteen Amethyst
De betekenis van Amethist 
Amethist wordt ook wel ‘de Steen der Verleiding’ genoemd. Vroeger dachten ze dat de steen zou helpen tegen de verleiding. Daarom kan de amethist goed helpen bij het aanpakken van verslavingen. Daarnaast helpt de paarse steen bij het afweren van geesten en het inspireren van nieuwe gedachten. Zo schreef Leonardo da Vinci dat de amethist je slimmer maakt en je verstand reinigt van negatieve gedachten. Deze geboortesteen geeft rust en het heeft een beschermende werking. Ook wordt de steen vaak geassocieerd met spiritualiteit, meditatie, rustgevendheid en geestelijke kracht.

 

 

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen