Geboortesteen juli - Robijn

Geboortesteen juli - Robijn

Rode robijn - blog Néhlia's Herinneringssieraden

Bij de maand juli en de sterrenbeelden Ram, Leeuw en Schorpioen hoort de geboortesteen robijn. In deze blog vertelt Néhlia’s herinneringssieraden je meer over deze bijzondere geboortesteen.


Wat is een geboortesteen?
De oorsprong van de geboortestenen gaat eeuwen terug. Men geloofde dat edelstenen magische eigenschappen hadden. Daarnaast dacht men dat elke maand en specifieke energie bezat en dat je met een bepaalde edelsteen(juweel) deze energie kon opnemen en versterken. Zo werd er een verband gelegd tussen edelstenen en astrologie.


Oorsprong van de geboortesteen van juli

Al duizenden jaren is de robijn een van de meest waardevolle edelstenen op aarde. De naam robijn is afgeleid van het Latijnse woord rubinus, wat rood edelgesteente betekent. De robijn is verwant aan de saffier, maar de robijn is kostbaarder. De robijn komt, behalve op Antarctica, op alle continenten voor. De Aziatische robijnen zijn de populairste. De kleur is het belangrijkste kenmerk van een robijn. De edelstenen kunnen een rode, bruinrood tot rozige kleur hebben. 

Sinds de oudheid worden robijnen al aanbevolen als een remedie voor ontbindende ziekten. Men dacht dat de robijn het hart versterkte en lusten en seksuele energie bevorderden. In de Middeleeuwen werd robijn gebruikt ter bescherming tegen de pest.

Later was men er van overtuigd dat een robijnrode ring mensen goede eigenschappen geeft. Het was dan wel van belang dat de robijnrode ring aan de linker hand werd gedragen. De ring aan de rechterhand dragen zou er juist voor zorgen dat de positieve eigenschappen in negatieve eigenschappen veranderen.
 

Ruwe robijn - blog Néhlia


De betekenis van de rode robijn

Al sinds de oudheid is de robijn een zeer gewaardeerde edelsteen onder koningen en keizers omdat de steen moed, wijsheid, waardigheid, macht en rijkdom symboliseert. Het is een krachtige en heldere steen die wordt geassocieerd met passie, kracht en levenskracht. De rode edelsteen zou een sterk activerende werking hebben en je kracht en energie kunnen geven. Daarnaast zou de edelsteen je aansporen om je eigen geluk te volgen en je te helpen leren om te genieten van het leven. 

Door zijn rode kleur straalt de robijn vitaliteit en warmte uit. De rode kleur staat voor liefde en de edelsteen zou hartstochtelijke liefde bevorderen. In betekenisvolle sieraden, zoals een verlovingsring, is vaak ook een robijn verwerkt.

Kortom, de geboortesteen van juli is een bijzondere edelsteen en heeft een rijke historie. Of je nu in deze maand geboren bent of gewoon geïnteresseerd bent in edelstenen en astrologie, met een sieraad met robijn zit je altijd goed.

Néhlia's robijnen sieraden

 

Geboortesteen sieraden met robijn - Néhlia's herinneringssieraden-   
Geboortesteen oorbellen met robijn          Geboortesteen ketting met robijn 

Terug naar blog

Reactie plaatsen