Geboortesteen maart - Aquamarijn

Geboortesteen maart - Aquamarijn

Blog Aquamarijn

Wat is een geboortesteen?
Geboortestenen zijn al sinds de oudheid een bekend begrip.
 
Geboortestenen
zijn unieke edelstenen met ieder een eigen speciale betekenis. Een geboortesteen is een edelsteen die bij bepaalde mensen geluk brengt. Elke maand heeft een eigen bijzondere geboortesteen. Er wordt gezegd dat ze geluk brengen als je de edelsteen van je geboortemaand draagt ​​of als je de edelsteen draagt ​​van iemand van wie je houdt. Je geboortesteen is net als je horoscoop gekoppeld aan je verjaardag. Bij de maand maart hoort de geboortesteen Aquamarijn. Néhlia vertelt in deze blog meer over de geboortesteen Aquamarijn die bij de geboortemaand maart hoort!

 

Blog over Aquamarijn

 Oorsprong van de aquamarijn
Bij de maand maart hoort dus de  edelsteen Aquamarijn. Het is een  zeeblauwe edelsteen die in verschillende tinten van blauw voorkomt, van licht tot donker blauw. De meest gewilde kleur is een heldere blauwe tint, die vaak wordt beschreven als een "Santa Maria" blauw. De steen wordt vaak gevonden in Brazilië, Rusland, Zambia en Madagaskar. De naam aquamarijn is afgeleid van het Latijnse woord "aqua" wat water betekent en "marinus" wat marien betekent. De steen is genoemd naar zijn heldere blauwe kleur die doet denken aan helder zeewater.


De betekenis van Aquamarijn 
Aquamarijn wordt vaak geassocieerd met geluk, gezondheid en vriendschap. De steen wordt gezien als een symbolische steen voor vriendschap en liefde. Het wordt ook gezien als een steen die bescherming biedt tegen boze geesten en negativiteit. Er wordt gezegd dat de steen de geest kalmeert en helpt bij het concentreren, dit maakt de steen ook populair onder mensen die mediteren of yoga beoefenen. De heldere blauwe kleur van de steen maakt het een elegant en tijdloos cadeau voor iemand die in maart jarig is of iemand die op zoek is naar een steen die geluk, gezondheid en vriendschap symboliseert.

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen